Lauantaina
24.02.2024 (mikä hieno päivämäärä!) on täysikuu neitsyen merkissä. Aurinko on vastapäätä 5° kaloissa, eli elämme täysillä kalojen kuukautta, mutta tämän täydenkuun energia on hyvin erilaista.

Kalojen lempeä vesienergia on luovaa, henkistä ja haaveilevaa, se matkustaa toisiin ulottuvuuksiin ja on oikeastaan niin kaukana tästä realistisesta "normi" maailmasta kuin vain voi olla. Se juoksee karkuun pahaa maailmaa, uhrautuu ja pelastaa. Sitä on vaikea laittaa muottiin tai koittaa hallita. Se läpäisee kaikki kerrokset ja on täysin rajatonta.
Viime vuoden 2022 maaliskuussa Kalojen merkki sai vieraakseen karman herra Saturnuksen. Nyt Saturnus on ehtinyt edetä 9 asteeseen ♓ ja se vaikuttaa kaloissa vielä helmikuuhun 2026 asti. Kaloille ja kaikille, joilla on planeettoja kalojen merkissä se tietää jonkinlaista kurinpalautusta ja todellisuuskatsausta, tiputusta maanpinnalle pilvistä, erityisesti kaikesta oikeasti epärealistisesta ja toimimattomasta sillä alueella, jossa kalojen merkki kartallasi vaikuttaa. On selvää, että kalojen energia sietää melko huonosti tällaista tilannetta ja se voikin tuntua paikoin hyvin ahdistavalta. On kuitenkin hyvä muistaa että rajat ovat myös rakkautta ja Saturnus tavallaan "palkitsee" kypsyydestä, viisaudesta, kovasta työstä ja kärsivällisyydestä, joten jos sinulla on käsissäsi pitkään kypsynyt toteutettavissa oleva unelma tai vuoden taideprojekti anna mennä! Rajat on asetettu, mutta ne mahdollistavat samalla onnistumisen, kun malttaa tehdä tosissaan. Kaikelle todellisuuspaolle sitä vastoin tulee seinä vastaan.Saturnus ja maaenergia hallitsevat myös täydenkuun karttaa, johon muodostuu iso kolmio maamerkkien välille, ja leija, jonka kärkenä komeilee juurikin Saturnus, Auringon ja Merkuriuksen kanssa. Itse Kuu on neitsyen pikkutarkassa, ja huolellisessa merkissä kolmiossa Cerekseen ja Jupiteriin. Kuvio on kaunis ja maadoittava, se kutsuu ehkä enemmän rauhoittumaan ja pitämään huolta omasta hyvinvoinnista samalla kun siivoaa ajatukset harhareiteiltä ja karkoittaa mahdolliset illuusiot. Mielen ja ajattelun Merkurius on muuten neitsyen hallitseva planeetta ja se on mukana Auringon ja Saturnuksen yhtymässä kaloissa, jossa voi vahvistua mielikuvitus, unelmointi ja välillä jopa liian vaaleanpunainen, epätodellinen toiveajattelu. Tämä täysikuu tuo tähän järjestystä.
Oivaltavaa viikonloppua ja kärsivällisyyttä jos tuntuu raskaalta!

Kommentit

Suositut tekstit