Matthew Perry

Tänään kun kuulimme Frendit-näyttelijä Matthew Perryn kuolemasta, mieleen tuli heti eilinen kuunpimennys 5,03 Härässä ja se osuukin Matthewn kartalla aivan hänen oman skorpioni-Kuunsa ja härkä-Saturnuksen päälle lähelle MC-IC -akselia. Pimennys ja eilinen täysikuu on siis ollut Matthewille henkilökohtaisesti voimakas. Huomionarvoista on myös se, että juuri nämä kaksi eilisestä pimennyksestä osumaa saanutta planeettaa sekä Kuu että Saturnus ovat Mathewin kartalla irrallisia. Ne eivät saa tukea muulta kartalta, vaan tekevät ainoan aspektin vain keskenään. Useampi irrallinen eli aspektoimaton planeetta on yleensä aika harvinaista kartalla, kuitenkin häneltä löydämme peräti 4 ja se voisi lisätä tiettyä introverttiutta sekä syvyyden tarvetta, Matthewilla on muuten myös skorpioni Kuu “piilossa” yksityisessä 4. huoneessa, ja kuitenkin samalla oman paikan ja identiteetin löytäminen maailmassa on ollut tärkeä teema työstää nousevalle leijonalle.Matthewilla on vahva leijona kartallaan, hän on sekä nousu- että Aurinkoleijona ja Aurinko on vielä minuuden 1. huoneessa, mutta hänen Aurinkonsakin on irrallinen. Se korosti ja loi leijonan merkin suhteen myös karmalliset haasteet. Hän kasvoi yhden vanhemman kanssa ja tunsi usein että hän ei saanut tarpeeksi huomiota osakseen. Voimakas leijonan merkki luulisi olevan hyvä asia kuuluisalle näyttelijälle, mutta paradoksaalisesti Matthewilla on silti voinut olla isojakin haasteita juuri oman aurinkonsa kanssa. Hän ilmaisi myös ongelman, jonka julkisuus toi tai ainakin lisäsi hänellä - riippuvuuden. Elämänsä aikana hän kamppaili rajojen löytämisen kanssa, ja tähän voimme liittää esimerkiksi juuri irrallisen Saturnuksen haasteen.

 

Aspektoimattomat planeetat saattavat reagoida myös voimakkaasti niihin osuviin ohituksiin. Matthewilla oli useampi vahva ohitus tällä hetkellä. Koska tämä oli viimeinen pimennys Härässä, voi olla mielenkiintoista, että 2021 kun härkä-skorpioni pimennysjakso alkoi hän lopetti tärkeän suhteensa, jonka kuvailtiin olevan hänelle kaikista läheisin. Eilinen pimennys saattoi nostaa aiheen kipeästikin uudelleen esiin.


Nyt löydämme transitoivan Saturnuksen ihan 8 huoneen kärjeltä, Jupiter on äskettäin kohdannut syntymäkartan Saturnuksen ja täydentänyt syklin, Neptunus on yläsolmulla ja muuttamassa huonetta 8-9. Venus on alasolmun tuntumassa. Pimennys osui Saturnus-Kuu oppositiolinjaan, ja solmut ovat hyvin lähellä kartan akseleita. Jos ajatellaan, että kuolema kertoo siirtymästä toiseen vaiheeseen ja sielu jatkaa matkaansa kaikkeudessa, planeetta, johon astrologiassa liitetään transformaatio Pluto tekee neliötä MC-IC akseliin samalla kun se on yhtymässä syntymäkartan Cerekseen. Pluto on myös syntymäkartan alasolmulla, ja Leija-kuvion pääplaneettana eli sama teema toistuu eri kautta. Kartan yläsolmu sielunsuuntana on myös juuri 8. huoneessa, joten leijonan lisäksi skorpionin teemat ja Pluton asema ovat kartalla merkittäviä. Ja 8. huone, Pluto ja skorpionin merkki ei koskaan ole ihan helppo polku tai teema työstää.


Matthewin syntymäpäivän jälkeinen Kuunpimennys 25.9.1969 oli Oinaan merkissä ja Saroksen syklissä 146 eli täysin samassa Saroksen syklissä kun tämä eilinen Härkä pimennys. Eli hän tuli tähän maailmaan ja jätti sen lähellä samaa Saroksen sykilä. Tuntuu kun tässä olisi mukana jotain kohtalokasta.


Jos tutkii kuoleman hetkeä astrologisesti voi usein huomata, että sama energia mikä syntymäkartalla on ollut läsnä löytyy jossain muodossa kartalta silloinkin. Voidaan ajatella, että sielun suunnan akseli eli Kuunsolmut voivat olla hyvin paljon mukana, samoin planeetat, Neptunus, Pluto, Saturnus tai Jupiter, mutta kuitenkin sen oman yksilöllisen kartan aktivointi ja peilaaminen näyttää olevan yhtä tärkeä ja vielä tärkeämpi sielun suunnitelman kuvaus niin syntyessä kuin kuolemassakin. 


yhteistyössä med Anne Sundell @astroservicefinland


Kommentit

Suositut tekstit