31.8. aikaisin aamulla (04:36) oli täydenkuun hetki. Se on ensimmäinen täysikuu neitsyen kaudella, mutta jo toinen elokuussa, jolloin täysikuu sekä aloitti että lopettaa kuukauden, osuen sekä kuukauden ensimmäiseen että viimeiseen päivään. Kuu täydentyy nyt kalojen herkässä vesimerkissä. Se päättää puolivuotta sitten aloitetun syklin ja samalla elokuun. Kalojen merkki on astrologiassa eläinradan viimeinen ja siihen liittyy symbolisesti, irtipäästäminen, puhdistautuminen, jotta uusi kierros voi taas alkaa. Aika voi nostaa pintaan tunteita, paljon herkkää energiaa, josta saa parhaiten kiinni hiljentymällä omaan rauhaan. 
Tämä sopii myös oikein hyvin vastamerkki neitsyen aikaan, jota me parhaillaan elämme. Aurinko siirtyi neitsyen merkkiin 23.8. ja on nyt edennyt siinä reiluun 7 asteeseen. Neitsyt on merkkinä analyyttinen, ahkera ja tehokas, mutta toimiakseen tasapainoisesti neitsyen hienovarainen, tavallaan jopa pyhä ja parantava energia tarvitsee omaa tilaa, aikaa prosessoida ja tutkiskella kerättyä informaatiota.
Tämä täydenkuun aika kutsuu meitä tekemään samoin. On hyvä hetki tehdä oma sisäinen inventaario ja tunnustella omia tunteita. Mikä menee jatkoon ja mistä on aika luopua. Ajan planeettaenergia puhuu yleisesti samaa kieltä, koska lähes kaikki planeetat ovat tällä hetkellä perääntyvässä liikkeessä, jolloin energia on hyvin sisäänpäin kääntynyttä. Viimeisimpänä perääntyvien ryhmään liittyi Uranus 29.8. ja Jupiter seuraa perässä 4.9. päivänä jolloin Venus muuten vaihtaa vaihdetta taas eteneväksi.

On siis aika introspektion ja hiljentymisen oman itsensä äärelle. Viisaus löytyy sisältä. Viisauden asteroidi Pallas onkin juuri neitsyen merkissä kimpassa perääntyvän Merkuriuksen kanssa (aktiivinen mieli "hiljennetty") ja nämä muodostavat kolmiot sekä perääntyvälle Plutolle että Uranukselle. Vahva kuvio ja kolmio on harmoninen kulma, planeetat pelaavat siis hyvin yhteen, mutta ratkaisut eivät välttämättä löydy niin suoraviivaisesti ulkoisesta maailmasta. Tarvitaan se mielen siivous ja sisäisyys.

Näissä tunnelmissa toivotan rauhallista ja herkkää viikonloppua!


Kaikki reakt

K

Kommentit

Suositut tekstit