15.9. Torstain ja perjantain välisenä yönä Uusikuu neitsyen merkissä aloittaa seuraavan kuun kierron. Neitsyen maaenergia on käytännönläheistä, se parantaa, hoitaa ja huolehtii tarkkanäköisesti ja huolella. Neitsyt on astrologisten merkkien ainoa naishahmo ja se symboloi myös pyhää äitiyttä, joka suojelee, vaalii ja kantaa sisällään viisauden valoa. Esoteerisessa, eli henkisessä astrologiassa neitsyeen liitetäänkin Kuu.

Neitsyt on mentaalinen merkki ja sitä hallitsee myös mielen ja ajattelun planeetta Merkurius. Epätasapainossa tämä mentaalienergia voi ilmetä mermostuneisuutena, liian kapea-alaisena ajatteluna tai ylikriittisyytenä, ja jos sellaista on ilmassa, voi levottomuus hetkellisesti voimistua näin uudenkuun aikaan. Merkurius on voimakas omassa merkissään ja pysähtyneenä Uudenkuun kartalla oppositiossa Saturnukseen... Mars on siirtynyt vastamerkiinsä vaakaan ja se voi haastaa päätöksentekoa.
Merkurius lopettaa kuitenkin peruutusvaiheensa juuri uudenkuun päivänä, eli ajatus lähtee taas pikkuhiljaa eri tavalla liikkeelle.


Ajan energiat tuovat myös hyvää maadoitusta ja näin neitsyen aikaan se sopii oivallisesti mielen rauhoittamiseen ja samalla ajatusten kirkastamiseen. Aurinko ja Kuu neitsyessä ♍ muodostavat ison maakolmion Uranuksen ♉ ja Pluton ♑ kanssa, ja leijan, jonka kärkenä on Neptunus kaloissa. Tämä luo parhaimmillaan hienoa yhteyttä intuitiivisen, tiedostamattoman mielen ja aktiivisen järkeilyyn nojaavan ajattelun välille.
Oivaltavaa uudenkuun yötä ja viikonloppua! ✨🌛🌞

Kommentit

Suositut tekstit