20.4. Aurinko siirtyy oinaasta maanläheiseen ja pitkäjänteisempään härkään ja härkä arkkityyppinä olisi ehkä kaivannut vähän rauhallisempaa ja tasaisempaa menoa, mutta tätä merkkivaihdosta siivittää vahva oinas-energia Uudenkuun (29°50' oinasta)

 ja auringonpimennyksen muodossa, jotka molemmat tapahtuvat 20.4. vähän 7 jälkeen aamulla muutamaa tuntia ennen Auringon siirtymistä härän puolelle. Eli härän kausi saa kunnon alkuräjähdyksen samalla kun oinaan energiat viimeistellään mahtipontisesti.

Uusikuu on aina uusi alku, oinaan uusikuu = rohkea, energinen alku, johon Auringonpimennys tuo vielä oman mystisen lisänsä ja vahvistaa tätä oinaskauden loppua/ härän alkua. Ja tämä pimennys on myös ensimmäinen tänä vuonna, eli siitäkin saadaan aloitus-teema.

Auringonpimennyksiä on pidetty voimakkaina energiaportaaleina ja koska pimennykset liittyvät kuunsolmujen liikkeisiin, ne ovat myös karmallisia aikoja, jolloin voi tapahtua myös yllättäviä arvaamattomia asioita. Nyt kun liikutaan Oinas-vaaka akselilla ja aivan oinaan lopussa kriittisessä 29° asteessa, voi seuraavien kuukausien aikana olla hyvä aika viimeistellä, hoitaa asiat kuntoon näissä teemoissa, jotta uusi sivu pääsee kunnolla kääntymään. Huomisen energeettinen vaikutus jatkuu siis paljon pitempään kuin vain juuri pimennys/Uudenkuun hetken.

Pimennykset tapahtuvan ja kehittyvät ns. Saros-sykleissä ja samantyyppinen pimennys toistuu noin 18 vuoden välein. Huominen pimennys on mallia Saros 129 ja viimeksi saman sarjan pimennys oli vuonna 2005, sitä ennen 1987, 1969 ja 1951... Nämä ovat satojen vuosien kierroksia, mutta jos syntymävuotesi osuu juuri näihin vuosiin voi tämä aika olla erityisen tärkeä ja voimakas sinulle.

Omalta kartalta kannattaa kurkata mistä huoneista löytyy oinas-vaaka ja tarkemmin ♈ 29° oinasta. Osuuko siihen joku planeetta tai akseli lähelle? Näissä teemoissa saat Uudenkuun ja pimennyksen vaikutukset. Minulla tulee pimennys/uusikuu 7. huoneeseen ja Vertexin päälle :))

Lähes heti, vain muutama tunti torstain Auringonpimennyksen jälkeen Kuu ja Aurinko siirtyvät härän merkkiin, ja näin härän kausi on virallisesti alkanut. Kuu liikkuu härässä lauantaiaamupäivään asti, jolloin Aurinko on vielä ihan härän alkuasteilla ja "totuttelee" tähän maadoitusta ja tasaista, turvallista ja rauhallista elämää kaipaavaan energiatyyppiin, varsinkin näin vahvan oinas kauden jälkeen. 

Merkurius perääntyy

Kosminen energia pyrkii rauhottumaan myös Merkuriuksen kautta, joka myös vaikuttaa härän merkissä ja aloittaa peruutusvaiheen 21.4. Merkurius perääntyy siis seuraavat kolme viikkoa (21.4.-15.5.)15 asteesta 5 asteeseen härkää. 
Merkurius on tiedon, kommunikoinnin, ajattelun, oppimisen, kaupankäynnin ja ihmisten välisen vuorovaikutuksen planeetta ja sen energia on luontaisesti nopeaa, joustavaa ja liikkuvaa. Nyt kun Merkurius on härän merkissä ja peruuttaa, on tunnelma aivan toinen. Planeetan peruutusvaihe hidastaa planeetan liikkeen, se kääntää energian ikään kuin sisäänpäin ja rauhottaa toiminnan. Toisin sanoen ajan energia kehottaa himmaamaan Merkuriuksen teemoissa ja ottamaan reilusti oman aikalisän. Sehän sopii hienosti härän kauteen. Nyt on hyvä hetki miettiä ennen kuin hätäilee lähettämään viestejä, allekirjoittaa sopimuksia, tekee ostoksia tai aloittaa puhumaan suunsa puhtaaksi. Eli, pysähdy ennen kuin painat nappia tai innostut liikaa. Kommellukset ja väärinkäsitykset sattuvat juuri silloin kun toiminta ei ole linjassa ajan energian kanssa. Tämä voi tietysti olla haastavaa niille, jotka luonnostaan ovat nopealiikkeisiä ja impulsiivisia. Mutta koitetaan käyttää tilanne hyödyksi ja viisaasti. Jokaisen pieni sisäinen härkä nauttii kun ei olekaan kiire.

Kommentit

Suositut tekstit