Täysikuu 12.8.2022


Se on sitten täydenkuun aika ja tänään myöhään illalla, tarkimmillaan huomenna perjantaina 12.08. aamuyöllä klo 04:36 leijonan täysikuu valaisee taivasta. Kuu on samalla myös superkuu, ja vaikuttaa kirkkaammalta ja isommalta, koska se on tavallista lähehempänä maata. Sanon tätä täysikuuta leijonan kuuksi, vaikka Kuu on vesimiehessä, koska me elämme parhaillaan leijonan aikaa. Aurinko on nyt 19 astetta leijonan merkissä ja täydenkuun hetkellä Kuu on aina vastapäätä, eli vesimiehessä 19 asteessa. 

Kuvailisin tätä täyttäkuuta energeettisesti aika vaativaksi ja paineiseksi ajaksi. Ihan helppo tai kevyt tunnelma ei täydenkuun kartalta mitenkään välity. Ensinnäkin vapaudenhaluinen ja riippumatton vesimies-Kuu on yhtymässä Saturnukseen, joka laittaa Auringon ja Kuun molemmat tiukkaan paikkaan. Saturnus tuo mukaan vaativuutta ja se rajoittaa. Se ei päästä toimimattomia tai kevyesti rakennettuja aikomuksia läpi. Se tarkistaa tilanteen ja palauttaa todellisuuteen pakottaen kohtaamaan asioiden oikean laidan. Ihan kuin tässä testattaisiin leijona-Auringon ja Vesimies-Kuun rohkeutta ja tahtotilaa. Ajanlaatu kysyy oletko varma, entä näetkö todellisen tilanteen oikeasti? Onko pokkaa pitää kiinni omasta suunnasta vai hiipiikö mieleen yhtäkkiä epäonnistumisen pelko, epävarmuus? Venus on juuri siirtynyt leijonan merkkiin ja se on oppositiossa Plutoon, mikä voi lisätä paineita ja intensiivisyyttä ihmissuhteissa.Samaan aikaan koko täydenkuun kartta on hyvin ehdoton. Siihen muodostuu neljä neliötä, eli sama suurristikuvio kuin pari viikkoa sitten uudenkuun kartalle. Tilanne on siis yhtä jännitteinen, ja vielä enemmänkin, koska nyt myös Aurinko ja Kuu osallistuvat tähän voimalliseen ja pakottavaan kuvioon neliöiden Uranuksen ja Kuunsolmuakselin.

Ajankuva on kollektiivinen ja vaikuttaa siis meihin kaikkiin, mutta totta kai toisilla se tuntuu omassa elämässä enemmän kuin toisilla. Ja koska kartalla tapahtuu nyt erityisesti kiinteissä merkeissä, se voi tuntua erityisesti leijonilla, vesimiehillä, härillä ja skorpioneilla, varsinkin jos omalla kartalla on jotain näissä merkeissä 20 asteen tienoilla. Tämä täysikuu täydentää noin puoli vuotta sitten aloitetun syklin, jonka aloitti vesimiehen uusikuu helmikuun alussa. Voit miettiä mitä silloin oli omassa elämässä meneillään, missä asioissa kaipasit silloin lisää tilaa, vaupautta tai muutosta? Voi olla että ne samat asiat nousevat nyt pintaan ja vaativat huomitota. Ajan ollessa näin paineinen, en ihmettele, jos jossakin asiassa tuntuu vähän niin kuin nurkkaan ajaneelta. Ja jos näin on, se täytyy nähdä välttämättömänä kokemuksena. Kosminen ohjaus on nyt isoa ja sen tarkoituksena on auttaa eteenpäin. Uranus on yläsolmulla ja voimistuvassa neliössä Saturnukseen, Kuu on vesimiehessä, joten tämä ehkä tukalalta nyt tuntuva tilanne on myös lopulta vapauttava. Jos se laukaisee jonkun lukon, sen pitääkin mennä rikki. Samalla tässä lujitetaan omaa voimaa, ja tarkistetaan suuntaa tiukassa Saturnuksen ohjauksessa, mutta Uranus yläsolmulla suuntaa visionsa kuitenkin tulevaisuuteen ja kehitykseen.  Nyt siivotaan pois turhat pelot, esteet ja luulot.  Se voi tökkiä, ahdistaa, ärsyttää ja turhauttaa. Mars on sekstiilissä Neptunukseen ja kolmiossa Plutoon, eli nämä positiiviset kulmat tukevat omien ideoiden eteenpäin viemistä, luottamusta sisäiseen ääneen, intuitioon ja Pluto antaa toiminnalle vahvan tukivoiman. Eli jos nyt joku tökkii, korjausliike on mahdollista tehdä lopulta sujuvasti.

Painekattilainen aika, siltä vaikuttaa, ja omaa itseä on nyt ehdottomasti kuunneltava. Voimakas vesimieslataus haluaa irti kahleista. Se on toki aina suositeltavaa, mutta nyt siihen on ihan eräänlainen pakko, joka voi purkautua lopulta positiivisena, jos ei liikaa vastustele. Uskalla siis luottaa omiin tuntemuksiin ja puutu rohkeasti epäkohtiin mahdollisesta vastustuksesta huolimatta. Ensin voi ärsyttää tai ketuttaa, mutta vesimiehen energia tuo mukaan myös objektiivisuutta ja etäisyyttä liiasta tunteellisuudesta. Se auttaa näkemään asiat asioina ja löytää yllättäviä uusia ratkaisuja.

Laita ihmeessä kommenttia miten itse koet tämän ajan ja tuntuuko suurristin paine omassa elämässä. Mikä on tullut tiensä päähän, missä tarvitset enemmän omaa tilaa, mikä ahdistaa erityisesti?

Nyt on meneillään isot muutokset ja muutoksen ajat ja tämä täydenkuun aika on vain pieni osa isompaa kokonaisuutta. Se kertoo meille meineillään olevista energioista ja auttaa ymmärtämään ajan laatua. 

Vapauttavaa täydenkuun aikaa!


Kommentit

Suositut tekstit